Inca nu am terminat sirul retetelor cu dovleac, iar acesti biscuiti sunt atat de buuuuuni, ar fi pacat sa nu-i incercati.
Ingrediente
- 1 3/4 cup+2 linguri faina
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita ghimbir
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/4 lingurita cream of tartar
- 1/8 lingurita bicarbonat
- 1/8 lingurita sare
- 113 g unt, la temperatura camerei
- 3/4 cup zahar
- 1/4 cup zahar brun
- 1/2 cup pireu de dovleac
- 2 linguri lapte
- o lingurita esenta de vanilie
- 3 linguri zahar tos
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/4 lingurita nucsoara
- 1/4 lingurita ghimbir
Mod de preparare
1. Tapetati cu hartie de copt o tava de aragaz sau pentru biscuiti. Amestecati intr-un bol primele sapte ingrediente. Mixati untul pana capata o consistenta cremoasa, adaugati cele doua tipuri de zahar si mixati din nou. Incorporati apoi pireul de dovleac, laptele si esenta de vanilie.
2. Adaugati in mai multe etape ingredientele solide si amestecati pana se omogenizeaza. Puneti aluatul intr-o folie transparenta si dati-l la frigider pentru cel putin 30 de minute.
3. Preincalziti cuptorul la 180 C. Amestecati zaharul cu mirodenii si impartiti aluatul in bile de marimi egale. Dati bilele prin amestecul de zahar si asezati-le pe tava de aragaz. Aplatizati-le usor cu ajutorul unui pahar si coaceti-le timp de 8-10 minute. Lasati sa se raceasca 5 min pe tava, apoi complet pe un gratar de bucatarie.
Sursa
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu