Pasiunea mea pentru Asia a inceput sa-si faca simtita prezenta si-n bucatarie. Am mancat pentru prima data taietei de orez si pot sa zic ca m-au cucerit definitiv. Imi place consistenta lor usor gumata, iar in combinatie cu carnita de pui sunt mai mult decat minunati.
Ingrediente 2 persoane
- o jumatate punga taietei lati de orez
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
- 400 g piept de pui taiat in bucatele mici(cat sa-ncapa-n gura)
- 150 g morcovi baby congelati
- 2 linguri miere
- zeama de la 2 limete
- 2 linguri susan
- o legatura mica coriandru
- sare, piper
Mod de preparare
1. Puneti sa fiarba apa pentru paste. Condimentati puiul cu sare si piper, apoi rumeniti-l bine pe toate partile in tigaia incinsa. Scoateti puiul pe o farfurie si adaugati morcovii baby, calindu-i pana devin moi.
2. Fierbeti taieteii de orez conform instructiunilor de pe ambalaj. Adaugati la legume carnea pusa deoparte si stingeti cu mierea topita in suc de limeta. Lasati pe foc pana incepe sa capete o consistenta usor lipicioasa. Aduceti in tava taieteii, coriandrul si semintele de susan. Amestecati usor pentru omogenizare si serviti cald.
Inspiratie
1 comentarii:
ce bine arata!
Trimiteți un comentariu