vineri, 13 aprilie 2012

Semifreddo cu miere

Cei care va veti bucura de un Paste calduros si insorit puteti sa va delectati cu un desert rapid si suuuper delicios. Reteta ii apartine Nigellei si am vazut-o la TV. Atat mi-a trebuit ca sa devina o obsesie pana sa o gasesc si sa o fac.

Ingrediente
- 1 ou
- 4 galbenusuri
- 100 g+3 linguri miere de salcam
- 300 ml smantana pentru frisca
- 50 g nuca tocata grosier

Mod de preparare
1. Bateti oul, galbenusurile si mierea intr-un bol pus pe bain marie pana se ingroasa si se deschide la culoare. Lasati deoparte sa se raceasca putin si mixati intre timp frisca pana incepe sa devina pufoasa. Incorporati-o apoi in mai multe etape la compozitia de oua.
2.Turnati amestecul obtinut intr-un vas de un litru, tapetat cu folie transparenta. Dati la congelator 2-3 ore pana devine usor tare. Rasturnati semifreddo-ul pe un platou si decorati cu miere si nuca tocata grosier, prajita.

7 comentarii:

Unknown spunea...

Iti doresc sa ai un Paste luminat, linistit si cu ganduri bune.

Adina spunea...

Paste Fericit alaturi de cei dragi!

Dana Gherman spunea...

Clau, sa aveti parte de sarbatori frumoase si numai bine! Paste fericit!

Alexandrina spunea...

Sarbatori luminate si multa fericire alaturi de familie si cei dragi!

Antonina Sofia Sociu spunea...

Ce-mi place ideea ! Cred ca a fost delicios, nu-i asa?

Claudia Mic spunea...

Multumesc fetelor pentru urari!

Claudia Mic spunea...

Antonina draga s-a dus dupa prima felie taiata.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...