Desi nu-mi prea place pestele incerc sa-l mai gatesc din cand in cand si atunci cand o fac prefer salaul. Aceasta reteta minunata merge bine cu garnitura de cartofi natur sau cu orez.
Ingrediente
- 600 g file de salau
- 80 g faina
- 50 g + 2 linguri unt
- 50 ml vin alb
- 50 g cascaval
- 2 galbenusuri
- 50 g ceapa
- 250 g ciuperci
- 375 ml lapte
- 1 lamaie
- piper boabe, sare, pesmet
Mod de preparare
1. Fileul de salau se portioneaza. Ceapa se toaca marunt. Ciupercile se curata si se taie lamele. Cascavalul se rade fin. Fileurile de peste se fierb in apa cu sare, boabe de piper si vin. Ciupercile se inabusa in o lingura de unt, impreuna cu ceapa tocata.
2. Se pune la topit restul de unt, se adauga faina si se stinge treptat cu lapte, pana obtinem un sos gros care se fierbe 10 minute, amestecand in continuu. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga galbenusurile, ciupercile sotate cu ceapa si sare.
3. Se aseaza fileurile intr-o tava termorezistenta, tapetata cu unt si pesmet. Se toarna deasupra sosul de ciuperci si se presara cascavalul ras. Se da la cuptor pentru gratinare, pana face o crusta frumoasa deasupra. Se serveste cald ornat cu rondele de lamaie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu