joi, 29 septembrie 2011

Pancakes cu zmeura si sirop de artar

Daca aveti norocul ( pe care il am eu) de a avea zmeura sau capsuni din recolta a II a sau de toamna trebuie sa incercati aceasta reteta, care va goli farfuriile.



Ingrediente
- 250 g faina care creste singura* (2 cups)
- 50 g zahar (1/4 cup )
- 4 albusuri
- 245 ml lapte (1 cup)
- 80 ml iaurt (1/3 cup)
- 1 plic aroma vanilie de Bourbon
- ulei sau unt pentru tigaie
- zmeura
- sirop de artar

Mod de preparare
1. Amestecati faina cernuta cu zahar si faceti o fantanita in mijloc. Bateti albusurile impreuna cu lapte, iaurt si aroma de vanilie. Adaugati ingredientele lichide la cele solide si amestecati energic cu un tel. Lasati aluatul sa se odihneasca pentru zece minute.
2. Spalati zmeura si presarati-o cu putina faina. Adaugati fructele la aluat si amestecati usor cat sa se incorporeze. Incingeti tigaia, ungeti-o cu ulei sau unt si adaugati cate trei linguri de aluat. Rumeniti la foc mediu spre mic, pana sunt bine facute. Serviti-le fierbinti cu sirop de artar si fructe proaspete.
*Reteta o gasiti la categoria Altele.

2 comentarii:

Antonina Sofia Sociu spunea...

Si noua ne plac tare!! un week-end pe luna le e destinat! si daca ai picurat sirop de artar.. atunci vin cu cerseala.. si mie una te roog ;) pupici

Claudia Mic spunea...

Ce picurat Antonina!!!?? Mai bine spus imbibat, ca nu ne-am mai saturat de el, atat de bun e! Te astept cu drag chiar la doua daca vrei!;)(

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...