joi, 22 septembrie 2011

Coltunasi cu ricotta si praz

Suuuper deliciosi! I-am mancat intr-o clipita, nici n-au apucat sa "respire":))))

Ingrediente
- 250 g faina integrala de secara
- 120 g faina de grau
- 3 oua
- 4 linguri ulei
- 1 tulpina de praz
- 250 g ricotta
- 100 ml smantana grasa
-  parmezan, patrunjel
- sare, piper, nucsoara

Mod de preparare
1. Se pun in vasul mare al robotului de bucatarie cele doua faini impreuna cu o lingurita sare, oua, ulei si cca 5 linguri de apa. Se mixeaza, apoi se scoate aluatul pe o planseta si se mai framanta putin. Se inveleste in folie de plastic si se lasa sa se odihneasca 15 minute.
2. Pentru umplutura si sos se curata, se spala si se toaca marunt prazul. Se opareste in apa fierbinte cu sare pentru cateva minute, se trece prin apa rece  si se strecoara. Se da prin robot imreuna cu ricotta, smantana, sare, piper si nucsoara.
3. Se intinde o foaie de aluat groasa de 2 mm si se taie cercuri cu ajutorul unui pahar. In mijlocul fiecaruia se aseaza cu lingurita umplutura, apoi se inchid si se apasa marginile cu ajutorul unei furculite. Coltunasii se fierb intr-o cantitate mare de apa cu sare. Se scot, se trec prin jet de apa rece si se calesc in unt incins. Se adauga umplutura ramasa si patrunjel tocat marunt. Se lasa inca un minut pe foc. Se servesc cu parmezan presarat deasupra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...