N-am mai mancat dovleac pana acum, dar aceste prajiturele mi-au mers direct la inima. Trebuie sa recunosc meritul dovleacului, care asemenea morcovului merge bine la prajituri oferindule un gust inedit si foarte bun.
Ingrediente
- 125 g unt
- 150 g faina
- 175 g zahar
- 225 g dovleac de placinta, copt sau calit (cantarit rece)
- 1 ou
- 2 lingurite scortisoara
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita nucsoara
- 125 g faina neagra
- 75 g nuca tocata grosier
- 100 g stafide inmuiate si scurse
Glazura
- 50 g unt
- 225 g zahar pudra
- 2 linguri lapte
- 1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul cu 10 minute inainte de a coace prajiturelele la 180 C. Tapetati cu hartie de copt o tava mare de aragaz.
2. Bateti cu mixerul untul moale pana capata o consistenta spumoasa. Adaugati faina alba, zaharul, dovleacul si oul batut, continuand sa amestecati pana compozitia este omogena.
3. Cerneti deasupra scortisoara, praful de copt, bicarbonatul si nucsoara. Amestecati, incorporand totodata si esenta de vanilie. Adaugati nucile, faina integrala cernuta si stafidele inmuiate si amestecati cu o spatula pana la omogenizare.
4. Cu ajutorul instrumentului pentru inghetata sau cu o lingura puneti din compozitie in tava de copt, lasand suficient spatiu intre prajiturele. Coaceti-le 12-15 minute, apoi scoateti-le pe un gratar de bucatarie sa se raceasca.
5. Pentru glazura topiti la foc mic untul. Dati vasul de pe foc si adaugati zaharul pudra, esenta de vanilie si laptele, amestecand tot timpul. Lasati glazura putin la rece sa se intareasca, apoi ungeti cu ea prajiturelele.
2 comentarii:
delicioase... Si pentru ca ai pus si praful de nucsoara.. imi plac si mai mult ;)
Antonina draga initial mai indus in eroare!Citind comentariul tau am crezut ca am uitat sa mentionez nucsoara, asa ca m-am dus grabita la postare, dar era prezent la locul lui.
Trimiteți un comentariu