Delicios, rapid si potrivit la un ceai cu prietenele.
Ingrediente
- 100 g faina
- 50 g unt
- 125 ml smantana
- 100 g zahar
- 2 oua
- 1 lingura stafide
- 1/2 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- coaja si zeama de la o jumatate de lamaie
- esenta de rom
- un praf sare
Mod de preparare
1. Se pun stafidele la inmuiat in apa cu esenta de rom. Se preincalzeste cuptorul la 180 C si se tapeteaza o forma de chec cu hartie pergament.
2. Se separa ouale. Se bate albusul impreuna cu un praf de sare, pana se intareste. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Se bate din nou pana devine tare. Se adauga galbenusurile, smantana, coaja de lamaie, untul topit si stafidele date prin putina faina.
3. Se cerne deasupra faina impreuna cu praf de copt si se incorporeaza usor, prin rasturnare. Se da la cuptor pentru 40 de minute. Se scoate si se serveste rece, pudrat cu zahar.
2 comentarii:
Cu untul ce se face?
Multumesc pt observatie!Am facut corectura necesara!
Trimiteți un comentariu