miercuri, 31 august 2011

Supa crema de praz si cartofi

Trebuie sa recunosc ca nu am fost din totdeauna fan al supelor crema, dar am revenit la ganduri mai bune deoarece Sofiei ii plac atat de mult. Iar aceasta a fost chiar delicioasa, nimic de comentat.



Ingrediente
- 2 buc praz(doar partea alba)
- 700 g cartofi albi, fainosi
- 1 ceapa rosie
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1.25 l supa de legume
- 125 g smantana dulce
- sare, piper, fulgi chili
- crutoane, patrunjel verde

Mod de preparare
1. Curatati prazul, taiati-l pe lungime, spalati-l bine si uscati-l. Curatati cartofii de coaja si taiati-i in cuburi de cca 2 cm. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.
2. Incalziti intr-o oala uleiul de masline si adaugati ceapa si usturoiul. Lasati pe foc cam 3 minute, amestecand in continuu. Adaugati cartofii si prazul si lasati pe foc pana se inmoaie acesta din urma. Turnati peste legume supa fierbinte si aduceti amestecul la punctul de fierbere.
3. Asezonati cu sare si piper si lasati sa se faca la foc domol, pentru 20 de minute sau pana cand cartofii sunt gata. Luati de pe foc, pasati supa si lasati-o sa se odihneasca pentru 10 minute. Adaugati smantana, amestecati bine si serviti cu crutoane de paine, fulgi de chili si patrunjel verde.

4 comentarii:

Ioana V. spunea...

Ce bine arata supica!
Te-am trecut in lista mea de blogroll. Daca iti face placere, viziteaza si blogul meu.

sarah spunea...

eu fac ciorbe ffff rar dar n-as refuza o portie.o zi minunata!

Claudia Mic spunea...

Sarah, draga, te invit la o portie!;)))

Claudia Mic spunea...

Alinutzika am intrat la tine, numai bunatati, cu siguranta le voi incerca.Te pup.

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...