vineri, 1 aprilie 2011

Paine



Aceasta minunat de perfecta paine este dupa reteta lui Jamie Oliver.Nici nu credeam ca poate iesi ceva atat de bun cu atat de putin efort.

Ingrediente
-1 kg faina
-625 ml apa calduta
-30 g drojdie proaspata
-2 linguri zahar
-2 linguri rase sare

Mod de preparare
1.Se varsa faina pe suprafata de lucru.Se face o groapa in mijloc in care se pun jumatate din apa calduta, drojdia zdrobita, sarea si zaharul.
2.Se amesteca cu furculita incet si cu grija luand din faina de pe margini.Cand ati obtinut un terci, in groapa, adaugati restul de apa si incorporati din nou faina de pe margini, fara sa stricati marginile.La final folositi mainile pentru a obtine un aluat omogen si putin lipicios pe care il framantati timp de 5 minute.
3.Puneti aluatul intr-un bol infarinat, presarati faina deasupra si acoperiti vasul cu folie transparenta.Lasati sa creasca 30 de minute sau pana isi dubleaza volumul, intr-un loc cald si umed(eu l-am pus langa aragaz pe care era un ibric cu apa la foc mic).
4.Dupa ce a crescut, luati folia si rasturnati aluatul pe suprafata infarinata.Framantati-l energic cateva secunde cat sa scoateti aerul din el.Impartiti-l in 4 parti egale si modelati-le sub forma de baghete.
5.Puneti baghetele in tava, tapetata cu hartie de copt, acoperiti-le cu un prosop si lasati-le sa mai creasca 45 de minute.La final se cresteaza cu un cutit foarte ascutit si se dau la cuptorul preincalzit, la 180 C, pentru 35 de minute.Se scot si se lasa sa se raceasca, acoperite cu un prosop.Nu se taie decat dupa cel putin 30 de minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...