marți, 8 februarie 2011

Cozonac cu mix de alune


This weekend I went a little nutty.Adica in "traducere libera" am facut numai deserturi cu alune, arahide si etc din aceeasi familie.Primul pe lista desi l-am facut al doilea e acest cozonac super pufos care da bine pe langa o ceasca de cioco calda.

Aluat
-500 g faina
-42 g drojdie la cub
-225 ml lapte
-75 g zahar
-1 ou
-75 g unt
-1 lingurita coaja de lamaie rasa
-1 praf sare

Umplutura
-300 g mix de alune(alune de padure, arahide, migdale, nuci etc)
-50 g zahar
-4 linguri rom
-1 ou

Decor
-5 linguri zahar pudra
-2 linguri alune tocate
-zeama de lamaie

Mod de preparare
1.Se cerne faina intr-un castron mare.Se zdrobeste drojdia intr-un bol si se amesteca cu 4 linguri lapte caldut si o lingura de zahar.Se lasa sa creasca 15 minute la loc caldut.Se adauga la faina impreuna cu restul de ingrediente si se framanta. Se lasa aluatul sa creasca acoperit 45 de minute.
2.Se macina mixul de alune si se amesteca cu zahar.Se bate oul spuma.Se adauga romul si se bate din nou.La final se incorporeaza mixul de alune cu zahar in mai multe etape amestecand usor dupa fiecare.
3.Se imparte aluatul in doua parti egale si se intind foi de forma dreptunghiulara.Se ung cu compozitia de alune.Se ruleaza si se pun in tavi tapetate cu hartie de copt.Se acopera si se lasa sa mai creasca 15 minute.
4.Se incinge cuptorul la 180 C.Se cresteaza cozonacii si se dau la cuptor pentru 40 de minute.Daca incep sa se rumeneasca prea tare se acopera cu hartie de copt.Se scot si cat sunt inca calzi se ung cu o pasta facuta din zahar pudra si suc de lamaie si se presara cu alune zdrobite.

1 comentarii:

mirela spunea...

Ce pofta mi-ai facutm,arata asa de bine,,,mmm...

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...