sâmbătă, 6 noiembrie 2010
Tarta cu mere si branza
O combinatie ca o casnicie perfecta.
Blat
-200 g faina
-1 ou
-100 g unt
-60 g zahar
-1 lingura cacao
-1 varf cutit scortisoara
-1 praf sare
Umplutura
-6 mere
-2 lingui unt
-250 ml suc de mere
-3 oua
-250 g branza de vaci
-250 ml smantana
-75 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-1 lingura amidon
-2 linguri suc de lamaie
-1 lingura zahar pudra
Mod de preparare
1. Se framanta un aluat din faina cu ou,cuburi de unt,zahar,cacao,scortisoara si sare.Se formeaza o bila de aluat care se da la frigider pentru 30 de minute.
2. Se decojesc merele si se taie 5 dintre ele felii, iar al 6 lea rondele.Se calesc cele taiate felii intr-o lingura de unt incins si se sting cu sucul de mere.Se lasa sa fiarba fara capac pana pierd tot lichidul si se dau la racit.
3. Se incinge cuptorul la 180 C.Se tapeteaza o forma de tort de 26 cm cu hartie de copt.Se intinde aluatul de la frigider pe o suprafata bine infarinata si se tapeteaza forma.Se repartizeaza pe aluat merele scurse si racite.
4. Se separa ouale.Se amesteca galbenusul cu branza de vaci,smantana,zahar tos,zahar vanilat si amidon.Se bat albusurile cu suc de lamaie si se inglobeaza.Se aseaza pe mere crema si se coace 40 de minute.
5. Intr-o tigaie se incalzeste restul de unt si se prajesc rondelele de mere.Se pudreaza cu zahar si se lasa sa se caramelizeze.Se scot din tigaie si se repartizeaza pe tarta.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
3 comentarii:
sa aduci si la HCI o bucatica
Bineinteles.Sunt datoare!!
Arata foarte bine,tarta ,cred ca este si foarte buna,dar ca sa ma conving o sa fac si eu reteta,am doi devoratori mari de dulciuri.
Trimiteți un comentariu