luni, 8 noiembrie 2010

Fursecuri fine cu unt de arahide


Minunat de crocante s-au epuizat in aceeasi zi.Am renuntat definitiv la biscuitii din comert dupa aceasta reteta.

Ingrediente pt 18 fursecuri

-125 g ciocolata amaruie
-100 ml smantana lichida cu 15% grasime
-125 g unt
-125 g zahar
-125 g unt de arahide
-4 linguri golden syrup*
-o lingura lapte
-250 g faina
-1/2 lingurita bicarbonat

Mod de preparare
1.Incalziti cuptorul cam 10 minute inainte de a coace fursecurile.Rupeti ciocolata in bucati si puneti-o sa se topeasca intr-un vas la bain-marie.Puneti smantana intr-o craticioara si tineti-o pe foc pana fierbe,apoi turnati-o treptat peste cicolata topita amestecand bine,pana devine cremoasa.Lasati-o sa se raceasca si sa se intareasca putin.Nu o bagati la frigider.
2.Tapetati o tava de aragaz sau de fursecuri cu hartie de copt.Frecati untul cu zaharul pana la obtinerea unei creme spumoase,adaugati untul de arahide,golden syrup si lapte,amestecati din nou pana la omogenizare.
3.Cerneti faina si bicarbonatul peste compozitia de mai sus, apoi framantati bine aluatul si impartiti-l in 18 bile de marime egala.
4.Coaceti-le in 2 etape cate 9 odata.Se aseaza bilele pe tava.Se aplatizeaza cu dosul unei linguri, se pune o lingurita de crema de ciocolata, se aduna laturile si se aplatizeaza cu o furculita.Se dau la cuptor pentru 12 minute.Se procedeaza la fel si cu celelalte 9 fursecuri.Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
*Reteta pt golden syrup o gasiti la rubrica "altele".

1 comentarii:

alina marian spunea...

arata super blogul tau in haine de sarbatoare!
FELICITARI!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...