duminică, 21 noiembrie 2010

Palmieri cu pireu de mere

Palmieri cu pireu de mere
O reteta aromata ce da bine cu un pireu de mere caramelizate.

Ingrediente
-400 g aluat foietaj
-80 g zahar+6 linguri
-50 g zahar pudra
-1 lingurita scortisoara
-1/2 lingurita ghimbir
-1/2 lingurita nucsoara
-800 g mere
-100 g stafide
-1 zahar vanilat
-coaja de la o lamaie
-esenta de rom
-smantana

Mod de preparare
1. Se lasa sa se decongeleze aluatul la tempertura camerei.Dupa ce s-a decongelat complet se desface pe o folie de plastic.Se amesteca 80 g zahar cu zaharul pudra,scortisoara,ghimbir si nucsoara.
2. Se presara pe aluatul intins.Se aduc marginile spre centru pe lungime si se preseaza usor.Se presara din nou cu amestecul de mirodenii.Si se mai aduc inca o data marginile aluatului spre centru.Se presara cu mirodenii pe toate partile.La final veti avea 8 randuri de aluat.Se invarteste in folie si se da la frigider pentru 2 ore.
3. Se scoate si se taie in 16 bucati egale.Se aseaza jumatate din ele intr-o tava cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit pentru 10 minute, dupa care se intorc si pe cealalta parte si coc inca 10 minute.
4. Se prepara pireul de mere. Se curata merele de coaja si cotor si se taie bucati maricele.Se pun pe foc impreuna cu 6 linguri de zahar, zahar vanilat,coaja de lamaie si stafidele inmuiate in prealabil in apa calduta cu rom.Se calesc pana capata merele o culoare aurie.
5. Se servesc palmierii doi cate doi, umpluti cu pireu de mere si smantana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...