marți, 19 octombrie 2010
Sos caramel
Si iata ca ii veni randul si acestui sos minunat.
Ingrediente
-un betisor de vanilie,taiat in lungime
-450 ml smantana pentru frisca
-200 g zahar tos
Mod de preparare
1. Curatati semintele de vanilie si adaugati-le, impreuna cu betisorul, in cratita cu smantana. Dati amestecul in clocot, luati cratita de pe foc si permiteti aromelor sa se difuzeze in smantana, apoi strecurati si scoateti betisorul de vanilie.
2. Puneti jumatate din cantitatea de zahar in alta cratita si bateti-l la foc mediu cu o lingura de lemn, pana cand se topeste.Adaugati zaharul ramas si fierbeti-l pana cand devine fluid si auriu deschis.
3. Luati cratita de pe foc si adaugati smantana in suvoi constant, batand continuu. Aveti grija, caci vor sari stropi de zahar cand adaugati lichidul.Dupa ce s-a incorporat toata smantana, reveniti la foc si fierbeti compozitia, batand-o pana cand adera de dosul unei linguri. Daca mai raman cocoloase de zahar pe fundul cratitei, strecurati lichidul printr-o sita de metal.Sosul poate fi servit fierbinte sau rece. Eu am optat pentru varianta rece pentru ca se simte mai bine aroma.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu