marți, 19 octombrie 2010
Graten dauphinois
Mi-am luat un vas de graten super si trebuia bineinteles sa-l incerc. Am o cartulie cu mai multe retete de graten, asa ca pentru inceput am incercat-o pe cea mai simpla.
Ingrediente
-1 catel de usturoi
-1,2 kg cartofi
-3 oua
-300 ml lapte
-300 ml smantana
-50 g unt
-sare,piper, nucsoara
Mod de preparare
Alegeti cartofi tari si albi.Se curata un catel de usturoi si se freaca energic de suprafata vasului,apoi se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se curata cartofii, se dau pe razatoare asfel incat sa obtinem felii identice ca grosime si se pun in vasul de graten.Ultimul strat trebuie sa fie cu 5 mm mai jos decat marginile vasului.Se amesteca ouale cu lapte,smantana si condimente si se toarna peste cartofi.Se pun deasupra bucatele de unt si se da la cuptor la 210 C pentru 50 de minute.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu