miercuri, 8 septembrie 2010

Rulada de curcan


Un preparat delicios care se serveste cu paste mici sotate in unt.

Ingrediente
-125 g frunze de sfecla rosie
-300 g piept de curcan
-sare, piper
-nucsoara
-1 lingura pesmet
-1 lingura ulei
-4 linguri bulion

Mod de preparare
1. Frunzele de sfecla se oparesc cca 1 minut in apa clocotita, se stropesc pe urma cu apa rece si se intind pe o hartie absorbanta.
2. Carnea de curcan se taie in asa fel, incat sa se obtina o bucata plata, cat de mare posibil. Carnea se sareaza si se pipereaza.
3. Frunzele de sfecla se aseaza pe bucata de carne, se condimenteaza cu nucsoara si se pune deasupra pesmetul.
4. Se ruleaza carnea, se leaga bine de jur imprejur, se sareaza si se pipereaza. Rulada se prajeste in ulei la foc iute. Se aseaza intr-o tava pentru cuptor si se unge cu bulion. Se da la foc potrivit pentru 45 de minute.Se intoarce din cand in cand.

1 comentarii:

Dana Gherman spunea...

De fiecare data cand ma uit pe blogul tau...salivez! Nu mai pot, vin la Beclean ;))

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...