miercuri, 8 septembrie 2010

Mini-sufleu alb-negru


Pentru ca atat mie cat si lui Adi ne place orezul in deserturi am incercat ceva nou si extraordinar de bun.

Ingrediente
-300 ml lapte
-1 priza de sare
-2 linguri zahar
-2 linguri unt
-100 g orez
-50 g ciocolata amaruie
-50 g ciocolata alba
-unt si zahar pentru forme
-2 pere coapte
-1 lingura suc de lamaie
-3 galbenusuri
-3 albusuri
-2 linguri samburi de fistic

Mod de preparare
1.Se fierbe laptele, se adauga sarea, zaharul, untul si orezul. Se lasa orezul acoperit sa se umfle cca 30 de minute, la foc domol. Se incalzeste cuptorul la
175 C.Se ung cu unt formele de sufleu si se presara cu zahar.
2. Ciocolata se rade separat pe sortimente. Se taie perele in sferturi si se decojesc, dupa care se stropesc imediat cu suc de lamaie.
3. Se ia de pe foc orezul umflat si se amesteca cu galbenusurile de ou. Masa inca calda se imparte in doua parti egale, una se amesteca cu ciocolata maro, cealalta cu ciocolata alba.
4. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu fiecare jumatate de masa de orez. Se pun in forme mai inati compozitia alba, se adauga perele si samburii de fistic si se acopera cu compozitia maro. Se coc pe gratarul cel mai de jos 45 de minute.

1 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...