sâmbătă, 18 septembrie 2010

Mini-tarte cu prune


Prunele sunt personalizarea toamnei.Si cum poti sa sarbatoresti mai frumos toamna decat cu un desert super-delicios cu prune.

Ingrediente
-200 g faina
-1 praf sare
-80 g zahar
-100 g unt
-2 galbenusuri
-10 prune
-250 g branza vaci
-1 lingura suc de lamaie
-1 plic zahar vanilat
-2 linguri gris
-5o g fulgi de migdale
-1 lingura zahar pudra

Mod de preparare
1. Se amesteca faina cu sare si 50 g zahar. Se adauga fulgi de unt si un galbenus si se framanta.Se pune aluatul in folie si se da la frigider pentru 20 de minute. Se taie in doua prunele si se scot samburii.Se amesteca branza cu suc de lamaie, 30 g zahar, zahar vanilat si gris. Se incinge cuptorul la 180 C.
2. Se imparte aluatul in 6 parti egale care se intind in foi subtiri pe masa infarinata. Se ung formele cu unt si se tapeteaza cu faina. Se captusesc cu aluat si se umplu cu crema de branza.Se adauga prunele si se presara cu fulgi de migdale. Se dau la cuptor pentru 45 de minute. Se scot si se lasa sa se raceasca inainte de a se pudra cu zahar.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...