duminică, 19 septembrie 2010
Paella de pui cu masline
De mult imi doream sa experimentez acest fel de mancare, si in sfarsit am reusit sa fac o varianta mai simpla.
Ingrediente
-3 cepe
-3 catei de usturoi
-1 ardel gras rosu
-1 ardel gras verde
-2 pulpe+2 aripi mari de gaina
-sare, piper
-3 linguri ulei
-150 g kaiser
-250 g orez
-2 plicuri sofran
-100 ml vin alb
-500 ml supa pui
-125 g masline negre
-1 legatura patrunjel
Mod de preparare
1. Se incinge cuptorul la 190 C. Se toaca rondele ceapa, iar usturoiul marunt. Se taie ardeii fasii si carnea bucati mai mici. Se curata carnea, se usca si se condimenteaza cu sare si piper.Se incinge intr-o cratita, care se poate da la cuptor, uleiul si se prajeste carnea pe ambele parti.Se mai da la cuptor pentru 10 minute.
2. Intre timp se prajeste intr-o lingura de ulei kaiserul taiat cubulete mici. Se adauga la acesta ceapa si usturoiul si se calesc putin. Apoi se pun fasiile de ardei, orezul si sofranul si se mai caleste cateva minute. Se stinge cu vin si supa. Se condimenteaza de sare si piper si se adauga maslinele. Se lasa sa dea un clocot si se adauga la carne. Se mai tine la cuptor 25 de minute, amestecand din cand in cand si completand cu supa daca este cazul. Se serveste cu patrunjel tocat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu