sâmbătă, 14 august 2010
Sufleu de dovlecei
Un delicios preparat de sezon care va incanta intreaga familie.
Ingrediente
-500 g dovlecei
-100 g parmezan ras
-4 oua
-50 g unt
-50 g faina
-250 ml lapte
-sare, piper alb
-cimbru
Mod de preparare
1. Se incinge cuptorul la 200 C. Se spala dovleceii si se taie grosier. Se inabusa la foc moderat, pana se evapora tot lichidul. Se scot si se scurg.
2. Se prepara sosul bechamel topind intr-o cratita 30 g unt la care se adauga faina. Dupa ce se formeaza un aluat care se desprinde de pe fundul cratitei se adauga treptat laptele caldut, pana se incorporeaza in intregime.Sosul se condimenteaza cu sare si piper alb si se lasa la racit.
3. Se adauga la sosul bechamel galbenusurile si parmezanul. Albusurile se bat spuma tare cu putina sare.Se unge o tava de sufleu cu untul ramas si se tapeteaza cu faina sau pesmet. Se amesteca dovleceii cu sosul bechamel, iar la final se incorporeaza incet albusul batut. Se condimenteaza cu cimbru. Se da la cuptor pentru 20 de minute fara sa se deschida usa cuptorului.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu