marți, 1 iunie 2010
Salata de cartofi noi cu vinegreta a l'ancienne
Numele acestui dressing provine de la mustarul cu seminte integrale utilizat, cunoscut ca moutard a l'ancienne. Reteta mi se "nazari" ca inspiratie dintr-o carte cu sosuri pe care am primit-o anul asta de Valentines de la sotul meu.
Ingrediente
-500 g cartofi noi
-2 capatani salata
-4 cremwusti de piept de pui
-1 legatura hasme
-2 oua fierte tari
Vinegreta
-o lingura mustar cu seminte intregi
-25 ml otet de vin alb sau de mere
-50 ml ulei de floarea soarelui
-50 ml ulei de masline
Mod de preparare
1.Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata salata frunza cu frunza. Se lasa cateva frunze pentru decor, iar restul se rup marunt. Se curata hasmele si se taie marunt. Se fierb crenwustii, se scot si se curata de pieliti. Cartofii se taie rondele, iar crenwustii se taie pe lung.
2.Se amesteca salata cu hasmele, rondelele de cartofi si crenwusti. Pentru vinegreta se pune mustarul si otetul, impreuna cu sare si piper intr-un castron si se bat cu telul. Asezati castronul pe un servet, pentru a nu se misca cat timp adaugati uleiul. Adaugati uleiul treptat, turnandu-l intr-un suvoi subtire si constant, batand continuu cu telul. Astfel veti preveni separarea otetului de ulei. Adaugati la salata, amestecati bine si ornati la final cu sferturi de oua fierte.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu