sâmbătă, 5 iunie 2010
Prajitura cu mere si bezea
Inca una din bunatatile copilariei pe care vroiam de mult sa o incerc.
Ingrediente
-4 oua
-25 linguri zahar
-8 linguri lapte
-4 linguri ulei
-14 linguri faina
-1 praf de copt
-1 kg mere
-scortisoara
Mod de preparare
1. Pentru inceput se curata merele de coaja si cotor si se dau pe razatoare. Se calesc impreuna cu 5 linguri de zahar si scortisoara. Dupa ce au inceput sa piarda din lichid se pun deoparte sa se raceasca complet.
2. Pentru blat se separa ouale. Albusul se pune la frigider, iar galbenusul se amesteca cu 12 linguri de zahar, lapte si ulei. La final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit. Cand este copt de jumatate se pun deasupra merele si albusurile batute bezea impreuna cu restul de zahar.Se mai da la cuptor 10-15 minute. Se serveste rece.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu