duminică, 9 mai 2010

Piramida


O prajitura pe care o savuram tare mult cand eram mica. Asa ca i-am confiscat carnetelul de retete mamei si am cautat-o. Surorile au fost tare incantate si lor li s-a parut ca o calatorie spre dulcea copilarie.

Foi si betigase
-250 g zahar pudra
-1 lingura untura
-3 linguri miere
-4 linguri lapte
-2 oua
-2 linguri cacao
-600 g faina
-1 lingurita bicarbonat

Crema si decor
-700 ml lapte
-2 plicuri budinca de vanilie
-250 g unt
-250 g zahar
-2 plicuri glazura de ciocolata

Mod de preparare
1. Se amesteca ouale cu untura, miere, zahar si bicarbonatul stins cu lapte. Se incorporeaza faina cernuta si se framanta un aluat omogen, care se imaparte in doua parti egale.
2. Dintr-o jumatate se fac doua foi subtiri care se coc circa 5-6 minute la foc potrivit. Cat sunt inca calde fiecare se taie in trei parti egale. La a doua jumatate se adauga cacaua si se framanta pana se incorporeaza complet. Se imparte in 12 parti egale din care se fac bastonase cat tava in care a-ti copt foile. Acestea se dau si ele la foc potrivit 5-6 minute si se lasa sa se raceasca.
3. Se prepara budinca dupa indicatiile de pe ambalaj, doar ca se folosesc 700 ml lapte si 250 g zahar. Se lasa sa se raceasca complet. Untul, care trebuie sa fie moale, se mixeaza pana devine cremos. Se adauga budinca, cate o lingura pana se incorporeaza in totalitate.
4. Se asambleaza piramidele (ies doua). Se ia o treime dintr-o foaie care va fi baza si se unge cu un strat gros de crema. Se aseaza 3 bastonase, se unge din nou cu crema, se aseaza doua bastonase astfel incat sa cada peste spatiul gol dintre bastoanele de la baza. Se unge iar cu crema si se mai aseaza un baston care va fi varful. Si acesta din urma se unge cu crema. Se niveleaza piramida si se ataseaza peretii exteriori. La fel se procedeaza si la a doua. Se lasa la frigider 30 de minute, apoi se glazureaza cu ciocolata dupa indicatiile de pe ambalaj. Se da la frigider si se serveste a doua zi.

7 comentarii:

mirela spunea...

Foarte bine arata,este una din prajiturile preferate,o facea mama cand eram copil,am sa o fac si eu pentru ca uitasem de ea.O seara placuta!

Anonim spunea...

Buna seara! minunata idee, felicitari! o voi prepara de Rusalii :)
Criss

denisia spunea...

Arata foarte bine, dar mereu am crezut ca e...imposibil de facut...

Felicitari

Anonim spunea...

Care este dimensiunea de blatul?

Anonim spunea...

Buna seara! Care este dimensiunea de foi alb (lungime şi lăţime)?

Claudia Mic spunea...

Latime 23 cm(2 de 8 cm si baza de 7cm) si lungime 36 de cm.

Anonim spunea...

Mulţumesc!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...