sâmbătă, 29 mai 2010
Ciorba de ciuperci Pleurotus
O minunatie, Adi nu se mai satura de ea. Reteta o am de la una din matusile mele si este pentru prima data cand o incerc, dar cu siguranta nu si ultima.
Ingrediente
-500 g ciuperci Pleurotus
-500 g oase de porc
-200 g radacina de telina
-200 g morcovi
-1 ceapa
-1/2 praz
-2 cuburi concentrat de vita
-300 g smantana grasa
-2 galbenusuri
-5 catei de usturoi
Mod de preparare
Se spala oasele si se pun la fiert impreuna cu legumele si putina sare. Se da in clocot, apoi se lasa sa fiarba la foc domol pentru 2-3 ore. Se strecoara supa obtinuta si se pune din nou pe foc. Se adauga ciupercile spalate si taiate potrivit, usturoiul pisat si cuburile de vita. Se mai lasa sa fiarba 1 ora la foc domol. Se condimenteaza cu piper si sare daca mai este nevoie si se lasa sa se odihneasca pentru 20 de minute. Intre timp se amesteca smantana cu galbenusurile, apoi se drege ciorba cu ea. E o minunatie de-a dreptul.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu