sâmbătă, 29 mai 2010

Bomboloni


Gogosele atipice care se savureaza dintr-o imbucatura.

Aluat
-1 plic drojdie uscata
-75 g zahar+extra pentru tavalit
-500 g faina
-300 ml lapte
-coaja rasa de la o lamaie
-75 g unt moale
-ulei pentru prajit

Crema
-6 galbenusuri
-100 g zahar
-40 g faina
-450 ml lapte
-2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare
1. Pentru crema de vanilie se bat galbenusurile cu zahar si zahar vanilat pana se deschid la culoare. Apoi se incorporeaza faina si laptele caldut. Se pune compozitia intr-un vas cu fund dublu si se da la foc mic. Se amesteca in continuu pana devine o crema de consistenta budincii. Se ia de pe foc si se da la rece.
2. Se prepara maiaua, amestecand drojdia cu 1 lingura de faina si una de zahar, luate din cantitatile pentru aluat, peste care se toarna laptele caldut. Se lasa sa dospeasca 15 minute. Intre timp se amesteca faina si zaharul ramas cu coaja de lamaie si unt, iar la final se adauga maiaua dospita. Se framanta un aluat elastic care se pune sa dospeasca intr-un bol uns cu ulei pentru 2 ore.
3. Dupa ce si-a dublat volumul se ia si se intinde o foaie de grosime 1 cm si se taie formele de bomboloni, care se mai lasa sa dospeasca 1 ora. Se prajesc in baie de ulei si se tavalesc inca calde prin zahar. Dupa ce se racesc se umplu cu crema de vanilie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...