duminică, 21 martie 2010
Pizza cu kaiser
Pentru aceasta reteta de pizza cat si pentru pizza cu ton am folosit o reteta de baza pentru blat de pizza foarte, foarte simplut si cu un final tare crocant care ne-a incantat pe toti.
Aluat de baza (pentru 2 pizza de cca 26cm)
- 1/2 cub drojdie sau jumatate de plic de drojdie uscata
- 250 g faina cernuta
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- in cazul drojdiei uscate o lingurita de zahar
Mod de preparare
Pentru drojdia cub: se sparge cubul si se dizolva in 125 ml apa calduta, se lasa sa creasca cca 15 minute, se framanta apoi aluatul, adaugand faina, ulei si o lingurita de sare. Se acopera si se lasa la caldura sa creasca cca 45 de minute.
Pentru drojdia granulata: se cerne faina intr-un bol mare si se face o fantanita in mijloc. Se adauga in fantana drojdia si lingurita de zahar. Se face o maia in mijloc din 125 ml apa calduta si drojdia amestecata cu zahar. Se lasa sa stea acoperit 15 minute, dupa care se adauga uleiul si sare si se framanta un aluat omogen care se lasa sa creasca 45 de minute.
Topping
-200 g rosii cerry
-125 g mozzarella
-2 cepe verzi taiate rondele
-200 g kaiser taiat fasii
-2 linguri capere
-50 g masline verzi
-100 g cascaval ras
Se incinge cuptorul la 220 C. Se intind din aluat doua foi de marimi aproximativ egale si se aseaza pe tavi unse sau pe hartie de copt. Se pun deasupra ingredientele, pastrand cascavalul ras pentru final. La sfarsit se adauga putina sare si se piper. Se da la cuptor pentru 20 de minute, dupa care se va servi calda.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu