sâmbătă, 6 martie 2010
Baigli cu nuca
De mult vroiam sa incerc acest cozonacel si azi se pare ca i-a venit randul.
Ingrediente
-4 oua
-9 linguri zahar
-125 g unt topit si apoi racit
-1 plic drojdie uscata
-o jumatate de cana de lapte caldut
-450 g faina cernuta
-400 g nuca macina
-2 lingurite miere
-esenta de rom
Mod de preparare
1. Se amesteca ingredientele uscate(faina,7 linguri zahar, putina sare si drojdia) intr-un bol mai mare. Se face o fantana in mijloc pentru ingredientele lichide.
2. Se bat 2 oua cu untul topit si lapte. Se adauga la cele uscate si se framanta bine, pana ce se obtine un aluat elastic. Se imparte in doua si se lasa pe masa de lucru infarinata. Se separa ouale ramase. Albusul se bate spuma cu 2 linguri de zahar si se amesteca cu nuca macinata si esenta de rom. Galbenusurile se amesteca cu mierea si se pun deoparte.
3. Se intinde fiecare jumatate de aluat intr-o foaie subtire avand grija sa lasam un capat mai gros, care va fi coaja. Se ung foile cu amestecul de nuca si se ruleaza cu grija spre partea mai groasa, pentru ca aceasta sa ajunga deasupra. Se pun cozonaceii sub forma de imbratisare intr-o tava rotunda. Se ung cu galbenus cu miere si se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru 50 de minute.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
7 comentarii:
ce roulé est magnifique et très savoureux, belle recette
bonne journée
Foarte frumos arata!
Ca un bobocel de floare
Sa traiesti in sarbatoare
Ca o floare inflorita
Sa te simti mereu iubita
Ca un fir de iarba fina
Sa fii scalda a in lumina
Ca o gingasa orhidee
Sa ramii mereu femeiei.
La multi ani de 8 Martie!
Arata tare bine colacul acesta.Am salvat reteta.multumesc.La multi ani de 8 martie!
Multumesc tare mult fetelor!
Superb, Claudia! Reteta am salvat-o si eu, e in coada de asteptare!
bine te-am gasit... salutări din Bistriţa...
Trimiteți un comentariu