sâmbătă, 6 martie 2010
Mancare de linte si cartofi
Inca de la inceput vreau sa ma scuz pentru calitatea pozei, dar era intr-o seara tarziu si eram tare infometati.
Ingrediente
-250 g linte uscata, bruna
-1 sticla bere(0.33 l)
-1 ceapa
-100 g sunca afumata
-1 lingura de ulei
-1 l de supa
-1 foaie de dafin
-legume pentru supa(morcovi,telina)
-400 g cartofi
-1 cutie de pasata de rosii
-sare, piper
-1 lingura otet din vin alb
Mod de preparare
1. Puneti lintea intr-un castron, turnati berea si lasati lintea sa se inmoaie 3-4 ore. Curatati ceapa si taiati-o marunt, iar sunca cubulete. Incingeti uleiul intr-o tigaie. Caliti ceapa si sunca. Adaugati lintea inmuiata, berea, supa si foaia de dafin si fierbeti 30 de minute.
2. Intre timp, pregatiti legumele de supa si taiati-le cubulete. Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i cuburi mici. Adaugati legumele la linte impreuna cu rosiile din cutie si mai fierbeti 20 de minute. Indepartati foaia de dafin, condimentati cu sare, piper si otet. Se poate servi cu smantana.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu