duminică, 14 martie 2010
Prajitura cu cirese la tava
Un gust deosebit, o prajitura pentru intreaga familie.
Blat
-200 ml lapte
-500 g faina
-25 g drojdie
-4 linguri zahar
-1 ou
-100 g unt
Umplutura
-2 borcane compot de cirese
-6 oua
-1 praf sare
-225 g zahar
-225 g unt moale
-375 g branza dulce stoarsa
-225 g migdale macinate
-esenta de migdale
Mod de preparare
1. Pentru aluat, se aseaza faina intr-un castron si se face o gropita in mijloc. Se aseaza inauntru drojdia zdrobita si se inglobeaza 150 ml lapte caldut, 1 lingurita de zahar si putina faina de pe margini. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca 15 minute.
2. Se adauga restul de lapte caldut, restul de zahar, oul si untul topit. Se framanta aluatul, se acopera si se lasa sa creasca 45 de minute.
3. Se scurge compotul de cirese. Se separa ouale. Se bate untul cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga galbenusurile, branza, migdalele si esenta de migdale. In final se in globeaza albusul batut cu restul de zahar.
4. Se mai framanta putin aluatul si se intinde o foaie subtire. Se aseaza intr-o tava unsa si se ridica o margine. Se repartizeaza umplutura de branza si se niveleaza. Se aseaza deasuprea ciresele si se da la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 40 de minute. Se serveste pudrata cu zahar.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarii:
Claudia,e super prajitura!iamiiii
Trimiteți un comentariu