marți, 22 decembrie 2009

Tort cu cirese si mascorpone



Blat
-125 g unt moale
-125 g zahar
-4 oua, separate
-100 g faina
-2 linguri de cacao
-1 praf de sare
-1 lingurita rasa de praf de copt

Crema
-1 compot mare de cirese negre
-20 g amidon
-2 linguri lichior de cirese
-100 g cirese confiate
-500 g mascarpone
-1 plic gelatina
-80 g zahar
-esenta de migdale
-500 ml frisca

Mod de preparare
1. Mestecati untul cu zaharul pana devine cremos si adaugati galbenusurile pe rand. Amestecati faina cu cacao, sare si praf de copt si incorporatile la crema de unt.Bateti albusul spuma tare si amestecati-l usor in compozitie pentru a ramane pufos.
2. Montati o tava de tort de 26 cm cu hartie de copt si turnati aluatul in ea. Dati la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 de minute. Scaoateti, lasati sa se raceasca si taiati blatul in jumatate. Partea de sus se faramiteaza, iar cealalta jumatate se aseaza pe un platou incercuindu-se cu inelul tavei.
3. Se scurg ciresele de compot si se pastreaza 125 ml deoparte. Se pun ciresele impreuna cu sucul la fiert la foc mic. Se amesteca amidonul cu 2 linguri de suc si lichior si se pune peste ciresele incalzite. Se amesteca pana devin cremoase. Se toarna fierbinti peste blatul de pe platou.
4. Se amesteca mascarponele cu 250 ml frisca lichida, zahar si ciresele confiate, taiate marunt. Se prepara gelatina dupa instructiunile de pe ambalaj si se adauga la crema impreuna cu esenta de migdale. Se da crema la frigider pentru 30 de minute, apoi se toarna pe blat. Se lasa la rece 2 ore.
5. Cand crema s-a intarit se scoate inelul si se unge tortul cu frisca ramasa batuta bine. Se orneaza cu blatul faramitat si bilute argintii comestibile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...