marți, 29 decembrie 2009

Supa de midii


Ingrediente
-300 g midii fara scoica congelate
-2 morcovi
-1 radacina patrunjel
-o frunza de dafin
-60 g unt
-o ceapa
-100 ml smantana
-un galbenus
-sare, piper
-3 cuburi concentrat de legume
-patrunjel verde
-paine prajita sau crutoane

Mod de preparare
1. Se pun la fiert morcovii cu radacina de patrunjel si frunza de dafin intr-o oala plina de apa cu sare.Dupa ce au fiert se scot legumele,iar supa se pastreaza deoparte.
2. Se taie ceapa marunt si se soteaza in 30 g unt. Cand devine aurie se adauga supa de legume, midiile curatate bine si 3 cuburi concentrat de legume(oala mea avea 3 litri). Se pune restul de unt se pipereaza si se da la foc mic, sa fiarba pentru 30 de minute.
3. La final se ia de pe foc si se adauga smantana amestecata cu galbenus de ou. Se pune pe foc inca 3 minute, dar sa nu fiarba. Se gusta de sare si piper si se serveste cu patrunjel verde si paine prajita. Se poate acri cu putina lamaie.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Un an nou frumos sa aveti!
Ganduri bune de la Satu Mare!

Claudia Mic spunea...

Multumesc un an mai bun si tie!

Miha spunea...

La multi ani!
Un An Nou fericit si plin de realizari pe toate planurile!

carnetul de retete spunea...

La Multi Ani 2010 ! Bonne année 2010 !

diviana spunea...

In 2010, sa aveti parte de multa caldura in suflet si in casa, bucurie in inima, multa sanatate. LA MULTI SI FERICITI ANI!

Claudia Mic spunea...

Un 2010 dulce si numai impliniri va doresc si eu!

Sandy spunea...

la multi ani multa sanatate si fericire si noul an sa va aduca numai bucurii in suflet

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...