marți, 29 decembrie 2009

Musaca de cartofi si dovlecei


Ingrediente
-1 ceapa
-250 g carne tocata
-1 lingura ulei de masline
-370 ml rosii pasate
-1 lingurita oregano
-sare, piper
-500 g cartofi fierti in coaja
-450 g dovlecei
-200 ml lapte
-1 lingura amidon
-1 lingura busuioc
-150 g parmezan

Mod de preparare
1. Se calesc in ulei ceapa tocata fin si carnea tocata. Se adauga sosul de rosii si 100 ml apa, se condimenteaza cu oregano, sare si piper. Se lasa sa fiarba pana carnea este facuta.
2. Se incinge cuptorul la 200 C si se decojesc cartofii. Dovleceii se curata si se taie felii. Se amesteca amidonul cu o lingura de lapte rece si se toarna peste laptele care fierbe. Se amesteca pana se ingroasa si se condimenteaza cu busuioc.
3. Intr-o forma de sufleu unsa se pun in urmatoarea ordine: un rand de rondele de cartofi, un rand de sos de carne,sos alb, parmezan (jumatate din cantitate),un strat rondele de dovlecei, sos de carne, sos alb, parmezan. Se mai lasa cateva bucati de cartofi si dovlecel pentru a le pune deasupra ca ornament.Se da la cuptor pentru 25 de minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...