sâmbătă, 16 ianuarie 2010
Pizza cu blat pufos
Blat:
-1 ou
-1 cub drojdie
-50 ml lapte
-50 ml ulei de masline
-1 lingurita sare
-1 lingurita zahar
-100 ml apa minerala
-250 g faina
Compozitie
-200 g salam de vara uscat
-125 g mozzarella
-300 g ciuperci
-50 g masline fara samburi
-250 g cascaval
-2 ardei verzi
-o rosie mare
-1 ceapa rosie
-200 ml pasata de rosii
-cimbru
-piper, ulei
Mod de preparare
1. Amesteca toate ingredientele pana se face o coca nici moale, nici tare, dar pe care o poti intinde. Lasa la crescut aprox 1 ora.
2. Intre timp, caleste ceapa in putin ulei si adauga ciupercile taiate. Lasa la inabusit 10 minute, apoi adauga sosul de rosii, cimbrul si piperul. Se mai lasa la foc moale inca 10 minute. Se taie ardeii felii, iar rosia si salamul rondele.
3. Se imparte aluatul in 2 si se intind formele de pizza. Se apune prima data sosul de rosii si ciuperci, urmand ardeii, feliile de rosii, salam iar la final branzeturile si maslinele. Se da fiecare pizza pentru 25 de minute la cuptor la foc potrivit.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarii:
buna colectie de pizza, felicitari!
pt. idei pe tema, denumiri, sursa de inspiratie mai merita analizat si meniul restaurantelor din lista:
mancare italieneasca, pizza
dar mai sunt acolo alte bucatarii ca mancare chinezeasca, japoneza etc...
mancare chinezeasca
mancare asiatica, sushi, mancare japoneza
mancare traditionala, romaneasca
etc...
Trimiteți un comentariu