miercuri, 23 decembrie 2009

Pulpe Teriyaky cu sos Gorgonzola


Aceasta reteta a venit ca raspuns la intrebarea dragului meu sot :Ce se poate face cu branza Gorgonzola?
Asa ca am "rasfoit" putin netul si am dat de aceasta reteta care a fost de-a dreptul delicioasa.

Ingrediente
-4 pulpe intregi
-sos Teriyaky
-1 catel usturoi
-sare, piper, chilli
-3 linguri ulei

Sos Gorgonzola
-80 g branza Gorgonzola
-75 g smantana
-60 g maioneza
-1 lingura suc de lamaie
-1 catel usturoi tocat marunt

Mod de preparare
1. Se spala si se curata bine de tot pulpele, apoi se sterg. Se face o marinata din 4 linguri sos teriyaky, usturoi pisat, sare, piper, 1 lingura sos chilli si ulei. Se pun pulpele la frigider in aceasta marinata pentru 2 ore. Se scot, se pun intr-o punga magica si se dau la cuptor pentru 50 de minute. Dupa care se scot din punga si se mai lasa 15 minute pe grill.
2. Pentru sosul Gorgonzola se taie branza cuburi, se adauga smantana, maioneza, usturoiul si sucul de lamaie. Se amesteca cu blenderul pana devin un sos crema.
Pulpele se servesc cu garnitura de chiftelute de cartofi si sos.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Multa sanatate, fericire in suflet, liniste in casa si multe impliniri in anul care vine, alaturi de cei dragi.
Sarbatori fericite!

Claudia Mic spunea...

Teo draga iti multumesc atat pentru urari cat si pentru premii!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...