sâmbătă, 26 decembrie 2009

Prajitura de Craciun



Aceasta prajiturica a avut ca inspiratie jeleul de merisoare. L-am vazut in magazin si mi se parea ca si denumirea lui parca inspira a Craciun. Asa ca m-am tot gandit si gandit cu ce ar putea merge bine si am ajuns la concluzia urmatoarelor ingrediente super simple:

- 800 g piscoturi
- 2 plicuri budinca de vanilie
- 800 ml lapte
- 400 ml frisca naturala
- sucul de la un compot de ananas
- un borcan de jeleu de merisoare
- o gelatina pentru glazura si una de crema
In plus mai aveti nevoie pentru frisca naturala de 2 plicuri de zahar vanilat si 4 linguri de zahar, iar daca nu vi se bate de doua plicuri de intaritor de frisca.
Toata treaba e extrem de simpla. Preparati budinca dupa instructiunile de pe ambalaj si o lasati sa se raceasca complet. Se bate frisca si se amesteca cu budinca. Iar la final se adauga gelatina topita. Se insiropeaza piscoturile in suc de ananas si se aseaza uniform in tavile de unica folosinta. Se toarna un rand de crema, apoi un rand de piscoturi insiropate si din nou crema. Se dau tavile la rece pentru cel putin 4 ore. Cand sunt gata se rastoarna pe platouri. Se topeste jeleul de merisoare si se amesteca cu gelatina dizolvata in apa cu zahar, dupa cum scrie pe pachet. Se orneaza prajiturelele cu aceasta glazura rosie si se lasa sa se raceasca.
Au un gust deosebit datorita combinatiei dulce-acrisor.

2 comentarii:

Craita spunea...

Sarbatori fericite

Claudia Mic spunea...

Multumesc de urari si sarbatori de vis!

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...