vineri, 31 iulie 2009

Tort nobil cu afine


Blat
-2 oua
-80 g zahar
-1 praf sare
-2 linguri suc de portocale
-100 g faina
-1 lingura praf de copt

Crema
-2 plicuri gelatina
-500 g crema de branza
-250 ml iaurt
-100 g zahar
-2 lamai
-250 g afine
-400 ml frisca
-50 g cacao
-50 g zahar pudra

Mod de preparare
1. Se incinge cuptorul la 175 C. Se bat ouale cu zahar, sare si suc cam 8 minute. Se inglobeaza faina cu praf de copt. Se aseaza intr-o forma de 26 cm si se da 15 minute la cuptor. Se scoate apoi din forma si se lasa sa se raceasca pe un gratar. Se inconjoara apoi cu inelul formei.

2. Se inmoaie gelatina, fiecare plic in vas separat. Se amesteca branza cu iaurt, zahar, suc si coaja rasa de lamaie. Se imparte crema in doua. Intr-o jumatate din cantitate se inglobeaza afinele zdrobite si gelatina topita la foc mic sau pe baie de aburi. In cealalta jumatate se inglobeaza restul de gelatina dizolvata. Cand cele doua creme incep sa se intareasca, se inglobeaza in fiecare cate o jumatate din cantitatea de frisca batuta.

3. In forma se aseaza mai intai crema de afine, apoi cea alba. Se da la frigider pentru 2 ore si se orneaza cu cacao, zahar pudra si afine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...