Ingrediente
-450 g aluat foietaj congelat
-500 g mere
-50 g stafide aurii
-3 linguri zahar
-1 plic zahar vanilat
-1 ou
-scortisoara macinata
-esenta de rom
-zahar pudra
Mod de preparare
1. Se decongeleaza aluatul dupa instructiunile de pe ambalaj. Se desface pe o suprafata infarinata si se da cu sucitorul pana se face subtire.
2. Merele se curata de coaja si cotor se taie felii potrivite. Se amesteca cu zahar si zahar vanilat. Stafidele se pun la inmuiat in putina apa calduta cu rom. Se amesteca merele cu stafidele si se pun pe foaie, avand grija sa lasati cate 2 cm liberi in fiecare parte. Se ruleaza, se pune pe o tava cu hartie de copt si se cresteaza. Se unge cu ou si se da la cuptorul preincalzit la 175 C pentru 35-40 de minute. Se scoate si se presara zahar pudra.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu