duminică, 19 iulie 2009

Tort olandez cu visine




Ingrediente
-450 g aluat de foi congelat
-3 linguri zahar pudra
-1 compot mare de visine
-500 ml frisca
-100 g zahar pudra
-2 plicuri intaritor de frisca
-200 ml suc de visine
-1 plic gelatina alba

Mod de preparare
1. Foaia se decongeleaza dupa instructiunile de pe ambalaj. Apoi planseta se tapeteaza cu jumatate din cantitatea de zahar si deasupra se aseaza foaia. Se presara restul de zahar si se intinde cu sucitorul. Se lasa sa se odihneasca 30 de minute.
2. Cuptorul se incinge la 200 C. Cu inelul unei forme de tort de 22 cm se decupeaza patru cercuri din foaia de alut. Se aseaza pe tavi cu hartie de copt si se inteapa cu o furculita. Se coc blaturile cca 15 minute. Se scot si se lasa sa se raceasca.
3. Se bate frisca cu intaritorul si zaharul pudra. Se aseaza primul blat se pun visine din compot si se acopera cu 1/3 din cantitatea de frisca. La fel se face si cu celelalte. Dupa ce s-a asezat ultimul blat se pun visinele ramase in mijloc si se pregateste sucul de visine cu gelatina dupa instructiunile de pe ambalaj; se toarna peste tort.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...