vineri, 1 mai 2009

Cosulete cu ricotta si capsuni


Vacanta a fost super frumoasa si am venit din Italia cu o groaza de reviste si carti din care deja am inceput sa experimentez. Mancarea italienilor e grozava, iar varietatea felurilor de paste pe care le-am gustat m-au dat pe spate. Au fost un adevarat deliciu!!!

Urmatoarea reteta e din revista "Sale&pepe" care se traduce sare si piper si e super aspectuoasa merge bine la mese festive cu mai putini invitati si servita cat de repede.

Ingrediente:
-500 g capsuni
-400 g ricotta
-50 g faina
-150 g zahar
-50 g unt
-2 linguri miere de salcam
-50 g zahar pudra

Mod de preparare
1. Topiti untul intr-un vas impreuna cu 50 de grame de zahar si mierea. Luati de pe foc, mestecati cu faina si lasati sa se raceasca complet. Apoi il impartiti in 6 bilute de marimi egale, pe care le coaceti pe o tava cu hartie de copt in cuptorul preincalzit la 180C pentru 7-8 minute pana capata o culoare aurie. Le scoateti repede si le mulati pe fundul unor pahare mai lunguiete pentru a capata forma de cosulete. Le lasati sa se raceasca. Ele vor deveni rigide si crocante cu gust de caramel.
2. Fierbeti jumatate din cantitatea de capsuni cu zaharul ramas cam 10 minute. Lasati-le sa se raceasca si apoi le dati prin robot pana obtineti un pireu gros.
3.Amestecati ricotta cu zaharul pudra si turnati cantitati egale in cosuletele crocante. Peste se pune pireul de capsuni si se orneaza cu capsunile ramase.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...