E un blat super pufos si auriu !Un adevarat deliciu!
Ingrediente:
-150 g unt
-un varf de cutit de sare
-190 g zahar
-3 oua
-250 g faina
-1 praf de copt
-3 mere marisoare
-suc de lamaie si zahar pudra
Mod de preparare
1. Se amesteca untul moale cu sarea si 150 g zahar pana devine spuma. Se adauga ouale pe rand si se in corporeaza bine. Se pun faina si praful de copt si se amesteca cu o lingura pana la omogenizare.
2. Se ia cotorul merelor, se curata de coaja si se taie in doua. Fiecare jumatate se cresteaza fara sa se taie si se stropesc din abundenta cu suc de lamaie.
3. Se aseaza aluatul intr-o tava cu inel unsa cu unt si tapetata cu pesmet iar deasupra se pun merele in forma de floare si se presara fiecare bucata cu zaharul ramas. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180C pentru 45 de minute. Se scoate se lasa sa se raceasca si se orneaza cu zahar pudra.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu