sâmbătă, 14 martie 2009

Tort crema de zahar ars




Reteta este luata de pe blogul lui Teo care pentru mine este un nesecat izvor de inspiratie.

Multumesc Teo!!!

Ingrediente crema de zahar ars:
-7 oua
-o cana+150 g zahar
-400 ml lapte
-1 plic zahar vanilinat
-5 piscoturi macinate la robot pt ornat

Ingrediente blat:
-3 oua
-125 g zahar
-100 g faina
-1 lingurita coaja de lamaie
-1 lingura zeama de lamaie
-1 plic zahar vanilinat
Mod de preparare
1. Se bat cele 7 oua cu 150 g zahar si zaharul vanilinat pana devin de o consistenta cremoasa si se adauga laptele caldut. Intr-o oala teflonata se pune cana de zahar si se topeste la foc mic, mestecand des, pana devine caramel. Se ia de pe foc si se invarte oale astfel incat zaharul topit sa acopere peretii acesteia.
2. Se adauga ouale batute cu lapte si se da la cuptor la 150 C pentru 20 de minute.
3.Intre timp se pregateste blatul. Ouale se separa. Albusurile se dau la frigider iar galbenusurile se mixeaza cu zaharul, zaharul vanilinat, coaja si zeama de lamaie. Se pune jumatate din cantitatea de faine si se mixeaza in continuare. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga peste galbenusuri. Acestea se in corporeaza cu o lingura de lemn si se adauga la final restul de faina.
4. Compotitia rezultata se toarna in oala din cuptor niveland usor peste crema de zahar ars care inca este lichida. Se da la cuptor pentru 40 de minute la 150 C.
5. Cand este gata se rastoarna pe un platou si se acopera cu piscoturile macinate.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...