Ingrediente:
-12 foi lasagna care se pot face si fara prefierbere
-1 kg carne tocata de vita
-3 cepe mari
-2 morcovi mari
-1,5 l bulion
-200 g mozzarela
-200 g parmezan
-condimente(sare,piper, boia, vegeta)
Sos Bechamel:
-50 g unt
-50 g faina
-50 g faina
-500 ml lapte
-1/2 ceapa mica
-2 cuisoare
-1 frunza de dafin
-sare, piper alb, nucsoara
Mod de preparare
1. Se taie ceapa marunt si morcovul se da pe razatoare. Se calesc in putin ulei pana devine ceapa translucida. Se adauga carnea tocata si se mai prajeste pana isi schimba aceasta culoarea. Se adauga bulionul si se fierbe 3 ore,amestecand des, pana ajunge sa scada si sa se vada bine carnea. Se condimenteaza dupa gust.
2. Se prepara sosul Bechamel. Se pune la fiert laptele cu ceapa taiata in doua in care s-au infipt cuisoarele si cu frunza de dafin. Se pune la topit untul pe foc mic si se adauga faina. Se ia de pe foc si se incorporeaza laptele strecurat ,in reprize pentru a nu face cocoloase. Se condimenteaza cu sare, piper alb si nucsoara si se pune la foc mic sa fierba pana se ingroasa.
3. Tava se unge bine cu unt se aseaza un strat de foi de lasagna, se pune un strat de carne, un strat de sos Bechamel, un rand de mozzarela razalita si unul de parmezan. La fel se procedeaza si cu al doilea strat, parmezanul ramanand deasupra. Se da la cuptor pentru 40 de minute la 175 C.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu