Tot o reteta italieneasca din "Guidacucina" extrem de simpla pe care am facut-o intr-o dupa-masa la nasii mei.
Ingrediente:
-unt
-2 oua
-un albus
-240 g zahar
-375 g zahar
-un pic de scortisoara
-1 plic de praf de copt
- 200 g miere
-150 g nuca macinata in bucati mai mari
-pesmet
-100 g ciocolata cu lapte
-sare
Mod de preparare:
1. Intr-un bol mixati bine 50 g unt cu 125 g zahar pana devine o pasta spumoasa. Adaugati cate unu ouale, cacaoa, scortisoara si faina amestecata cu praful de copt, alternand intre ele cu mierea.La final puneti si nucile macinate in bucati mai mari pastrand 6 jumatati de miez care arata mai bine.
2. Varsati compozitia intr-o forma de chec foarte bine unsa cu unt si pesmet. puneti in cuptorul preincalzit la 160 C si coaceci timp de 1 ora si 20 de minute. Cand e gata lasati sa se raceasca in forma si intre timp preparati glazura.
3.Bateti spuma albusul impreuna cu 80 g zahar. Topiti ciocolata cu zaharul ramas. Luati ciocolata de pe foc si incorporati treptat albusul batut spuma.
4. Rasturnati plum-cake-ul pe o tava si turnati deasupra glazura de ciocolata avand grija sa se unga uniform.Ornati cu miezii de nuca si nuca macinata pe margini.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu