sâmbătă, 14 februarie 2009

Cupola de ciocolata




Reteta e dintr-o alta carte de bucate in italiana de la soacra mea care se numeste "Dolci delle feste" si mi s-a parut interesanta de aceea am incercat-o.

Ingrediente

Blat:
-4oua
-250 g zahar
-200 ml ulei
-200 ml suc de portocale
-200 g migdale macinate
-300 g faina
-4 linguri de cacao
-1 plic de praf de copt

Umplutura si decor:
-1 kg capsuni
-600 ml frisca
-2 plicuri zahar vanilat
-200 gr ciocolata
-1 lingura de unt

Mod de preparare:
1. Bateti ouale cu zaharul pana devin dense si cremoase. Adaugati uleiul si sucul de portocale. Varsati apoi migdalele macinate, faina, cacaoa si praful de copt si amestecati rapid totul. rasturnati compozitia intr-o tava de 26-28 cm facuta cu unt si dati la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 40-45 de minute. Cand e gata il lasati sa se raceasca, iar apoi il taiati pe mijloc si faramitati partea superioara.
2. Alegeti dintre capsuni un sfert care sunt mai frumoase si taiati-le in jumatati iar apoi puneti-le deoparte.Capsunile ramase le pasati pana obtineti un pireu.Bateti apoi frisca cu zaharul vanilinat, incorporati blatul faramitat si pireul de capsuni. Turnati apoi crema peste blat si modelati-o sub forma de cupola cu o paleta pe care o introduceti din cand in cand in apa calduta. Apoi introduceti tortul la frigider pentru 1 ora.
3. Topiti ciocolata cu untul la bain marie si turnati-o peste cupola avand grija sa se repartizeze uniform. Ornati cu jumatatile de capsuni ramase si optional cu ciocolata alba cum am facut si eu.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...