sâmbătă, 21 februarie 2009

Medalioane de porc cu gulii si morcovi


Ingrediente:
-2 gulii
-4 morcovi
-600 g file de porc
-3 linguri ulei de masline
-unt, sare, piper, vegeta, boia
-1 lingurita amidon
-100 ml supa de legume
-200 ml smantana

Mod de preparare:
1. Se decojesc guliile si morcovii. Se taie betisoare. Se sterge carnea si se taie felii groase; se prajeste in ulei de masline incins pana se rumeneste se pune o canita de apa, sare, piper si boia si se lasa sa fiarba pana scade apa. Se scoate si se tine la cald.
2. Se calesc betisoarele de gulii si morcovi in unt. Se sareaza si pipereaza si se stinge cu 100 ml apa. Se lasa sa se inabuse legumele bine.
3. Separat se dizolva 1 lingurita amidon in 100 ml supa (eu am folosit apa cu concentrat de legume) si se adauga smantana. Se lasa sa fiarba la foc moale pana se ingroasa.
4. Legumele se servesc cu medalioanele de porc si se toarna deasupra sosul. Se ofera eventual si o garnitura de cartofi la cuptor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...