Blat:
-60 g caise uscate
-225 ml lapte caldut
-400 g faina
-1 plic drojdie uscata
-50 g zahar
-1 ou
-5 linguri ulei
Umplutura:
-2 conserve jumatati de caise(850 ml)
-1 plic praf budinca de vanilie
-500 g branza vaci
-150 g zahar
-1 ou
-100 g faina
-75 g unt topit
Mod de preparare:
1.Se toaca caisele uscate foarte marunt. Se framanta un aluat, impreuna cu restul ingredientelor mentionate; se acopera si se lasa sa creasca la caldura 45 de minute.
2. Se lasa sa se scurga caisele din compot si se pastreaza sucul. Se prepara o budinca din 400 ml suc de caise si praful de budinca, respectand indicatiile de pe ambalaj.Se amesteca branza cu 100 g zahar si ou; se inglobeaza budinca.
3. Se incinge cuptorul la 190 C. Se intinde o foaie de aluat si se aseaza pe o tava unsa. Se aseaza deasupra compozitia de branza si se mai lasa sa creasca 15 min. Apoi se aseaza si caisele. Se framanta un aluat grunjos din faina, 50 g zahar si untul topit si se presara pe prajitura. Se coace 40 de minute. Se serveste cu frisca.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu