luni, 16 februarie 2009

Inghetata Japan


Minunata reteta e din revista "Ioana Secretele Bucatariei" pe care o devorez pur si simplu in fiecare luna.
Ingrediente:
-310 ml lapte
-50 g orez cu bob rotund
-2 jumatati de caise(conserva)
-65 g zahar
-185 ml frisca
-1 plic intaritor frisca
-4 galbenusuri
-1 plic zahar vanilinat
- sucul de la 1/2 portocala
Mod de preparare:
1. Se dau in fiert 250 ml lapte; se adauga orezul si se lasa sa se umfle la foc moale cca 20-30 minute, amestecand din cand in cand. Se paseaza caisele. Se fierbe un sirop gros din 125 ml apa si 30 g zahar; se lasa sa se raceasca. Se bat 125 ml frisca impreuna cu praful intaritor si se pastreaza la rece.
2. Intr-un castron se bat 2 galbenusuri, turnand treptat siropul. Se inglobeaza piureul de caise si se amesteca pana ia nastere o crema spumoasa. Se adauga orezul cu lapte si se inglobeaza frisca.
Crema se repartizeaza in canite sau forme clatite cu apa rece si se lasa la congelator cel putin 6 ore.
3. Se incalzesc 60 ml frisca cu 60 ml lapte. Se bat 2 galbenusuri cu 35 g zahar si zahar vanilinat. Se inglobeaza amestecul cald de frisca si lapte, amestecand. Crema se bate in bain-marie pana se ingroasa; se adauga suc de portocale si se lasa sa se racoreasca.
4. Budinca se rastoarna pe farfurii de desert si se serveste cu sosul de portocale.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...