vineri, 13 februarie 2009

Gnocchi alle albicocche







Dupa cum v-ati dat seama e o alta reteta din aceeasi publicatie italiana care in romaneste s-ar traduce "gomboti cu caise".

Ingrediente

Aluat:
- 250 ml apa
- sare
- 4 linguri de unt
- 200 g faina
- 2 oua

Umplutura:
- 12 caise mici si moi
- 12 cuburi de zahar

Decor:
- 80 g unt
- 70 g pesmet
- 3 linguri zahar

Mod de preparare:
1. Puneti intr-o oala pe foc apa, un pic de sare si untul pana cand acesta din urma se topeste la foc moderat, amestecand constant. Incorporati apoi toata faina cernuta in prealabil si continuati sa mestecati pana ce aluatul rezultat se desprinde de oala.
2. Luati oala de pe foc si incorporati ouale unu cate unu cu ajutorul mixerului.Apoi lasati sa se raceasca.
3. Spalati caisele, taiatile pe jumatate, scoteti samburele si adaugati in locul lui un cub de zahar.
4. Impartiti aluatul in 12 parti egale si aplatizati-l cu degetele in palma umeda. Puneti caisa in mijlocul aluatului si inchideti-o cu grija intr-o minge modeland cu degetele.
5. Umpleti cu apa o oala mai mare si puneti-o la fiert. Cand apa fierbe dati focul mic astfel incat ea sa-si pastreze temperatura de firbere. Rasturnati gnocchi in apa si fierbeti timp de 8 minute.
6. Intre timp intr-o cratita topiti untul si rumeniti la foc mic pesmetul. Scoateti gnocchi afara cand sunt gata si ii dati prin pesmetul rumenit. Apoi se aseaza pe un platou si se presara zahar deasupra.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...