sâmbătă, 28 februarie 2009

Carnaciori cu varza la cuptor




Aceata reteta este putin mai rustica si mi s-a parut ca merge foarte bine cu ninsoarea de afara.

Ingrediente:
-1 ceapa
-1 lingura ulei
-600 g varza acra
-2 foi dafin
-5 boabe de enibahar
-sare, piper
-250 ml apa sau vin alb
-600 g cartofi albi
-2 linguri unt
-150 ml lapte
-nucsoara
-400 g carnati

Mod de preparare:
1. Se toaca ceapa si se caleste in ulei; se adauga varza, foile de dafin si bobele de enibahar. Se sareaza si se pipereaza. Se toarna vinul alb sau apa si se lasa sa dea in clocot; se lasa sa fiarba inabusit la foc mijlociu 30-40 min.
2. Se decojesc cartofii, se spala si se taie cuburi mari; se aseaza intr-o oala si se toarna apa pana ii acopera. Se sareaza putin si se acopera vasul cu un capac; se lasa sa fiarba 20 min. Se scurge apa si se zdrobesc cartofii; se adauga unt si laptele fierbinte. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
3. Cuptorul se incinge la 200 C. Se unge o forma de sufleu.Se repartizeaza varza in forma de sufleu, se face o gropita in mijloc si se aseaza pireul de cartofi. Carnaciorii se taie felii groase si se repartizeaza pe langa pireu. Se coace la cuptor cca 20 min.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...